Louis van Gaal

Louis van Gaal sportboekingen

Contact

Over de spreker

 

Louis van Gaal heeft een duidelijke visie op coachen en leiderschap. Een visie die hij niet onder stoelen of banken steekt. Tijdens zijn presentaties vertelt hij over zijn ervaringen in het hedendaagse voetbal. Thema’s die aan bod komen zijn de ontwikkelen van talenten, samenwerken met spelers, trainers en bestuur, leiderschap en teambuilding.

Informatie

Tel: 085 – 7821023

Email: info@sportboekingen.nl

Bel mij terug

Biografie

 

Louis van Gaal werd geboren in Amsterdam. Na een verdienstelijke carrière als voetballer bij onder meer Sparta en AZ, begon hij in 1986 zijn carrière als trainer waarin hij grote successen zou behalen.

 

Na een korte carrière bij AZ Alkmaar trad hij in dienst bij AFC Ajax om daar Leo Beenhakkers assistent te worden. Van Gaal werd ook jeugdcoach en hoofd opleidingen bij de Amsterdamse club. Onder Van Gaal werd Ajax driemaal Nederlands kampioen. Hij wist Ajax ook aan de KNVB-beker te helpen in 1993 en de Supercup in 1993, 1994 en 1995. Op het Europese toneel wist Ajax in 1992 de UEFA-cup te winnen. De grootste Europese voetbalprijs, de Champions League, werd in 1995 binnengehaald na een overwinning op AC Milan. Na zijn succesvolle periode in Amsterdam trad Louis in 1997 in dienst bij FC Barcelona en hielp hij het team aan verscheidene overwinningen. Ondanks zijn succes kwam hij onder zware kritiek van fans te staan en drie seizoenen later stapte hij op.

 

Van Gaal keerde in 2000 terug naar Nederland om het Nederlands elftal voor te bereiden op het wereldkampioenschap voetbal 2002 in Zuid-Korea en Japan . hij wist Nederland echter niet voor het wereldkampioenschap te kwalificeren. Van Gaal noemde de uitschakeling ‘de grootste teleurstelling uit zijn trainerloopbaan’.

 

In het seizoen 2002-2003 keerde Van Gaal voor een korte periode terug naar Barcelona. Na tegenvallende prestaties vertrok hij alweer om in 2004 technisch directeur bij Ajax te worden.

 

Vanaf 2005 werd Van Gaal trainer bij AZ Alkmaar. Na het misgrijpen van het landskampioenschap en de beker in het jaar 2006-2007, leidt hij AZ in het seizoen 2008-2009 wel naar het kampioenschap. Na een succesvolle periode bij AZ tekent hij in 2009 een contract bij Bayern München waarmee hij de landstitel en de beker wint. Vanaf 2012 gaat Van Gaal aan de slag als bondscoach van het Nederlands elftal waarmee hij dit keer wel het WK behaald. Boven alle verwachtingen presteert het Nederlands elftal erg goed en weet het een derde plek te behalen. Na het WK gaat Van Gaal aan de slag bij Manchester United waar hij op dit moment nog werkzaam is.

 

Door zijn ervaringen die hij in de voetbalwereld als coach en speler heeft opgedaan en door zijn spraakmakende en uitgesproken karakter, is Louis van Gaal een uitstekende spreker die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt.